Programma zaterdag

Zaterdag

Zondag

Line-Up

Zaterdag 30 juni 2018 – Programma van 12.00 tot 24.00 uur (Terrein open 12:00 uur)


Mainstage
Presentatie: Bart Storcken
Lex's Cultuurhouse
Presentatie: Lex Nelissen
Dance Area
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
Point Break
12:30 - 13:15

Point Break is de winnaar van de bandcontest ‘We Aar Bek’. Traditioneel opent de winnaar van deze wedstrijd ParkCity Live.

Muziek gemaakt met passie, kracht, levenslust en respect. Dat is Point Break lekker uitdagende recht voor je raap rap-muziek.

Met een dossis progresive, Rock, Punk & Dance invloeden in de mix.

Bestaand uit een formatie van drie :Bass, drums en zang\rap.

Geboren en getogen op moeder aarde want we proberen niet in hokjes te denken.

Rootsriders
13:45 - 14:45

Rootsriders treden met hun Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. In 2018 doen ze dit alweer 12 jaar en daar willen ze graag bij stilstaan!

Daarom gaan Rootsriders in 2018 met de Positive Vibration tour het hele land door. Bob Marley is aan Europa’s beste Marley tribute inmiddels wel toevertrouwd. Positive vibrations gegarandeerd dus!

Waylon
15:15 - 16:15

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn op 20 april 1980. Op 18 jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Helaas overleed de Amerikaanse countryzanger in 2001 en keerde Waylon terug naar Nederland.

In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent op SBS6. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer “It’s a Man’s World” te zingen van James Brown. Een jaar later bracht platenmatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single Wicked Way verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, dat later die maand verscheen. Waylon scoorde met Wicked Way direct een alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam.

2018 staat in het teken van het Songfestival, een nieuw album en wederom Ahoy, naast uiteraard een nieuwe tour “ The World can Wait”

MY BABY
16:45 - 17:45

De band MY BABY is een Nederlands-Nieuw-Zeelands trio: twee gitaren, drums en zang, met af en toe een sampler. Zelf omschrijven de twee heren en dame hun sound als 'delta trance Louisiana dub indie funk', een kruising van heel veel dus. De legendarische funkbassist Larry Graham was in ieder geval onder de indruk van hun eerste album 'Loves Voodo!'.

MY BABY stond al op festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Glastonbury, toerden door Oost-Europa, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika en wonnen een Edison Award met hun tweede album 'Shamanaid'. In maart 2017 presenteerde de band in de Melkweg hun derde album 'Prehistoric Rythm'.

Kraantje Pappie
18:15 - 19:00

Alex van der Zouwen (echte naam Kraantje Pappie) is in staat het weer te veranderen met de kracht van zijn geest. In zijn vrije tijd is hij een van de beste en meest succesvolle rappers die Nederland ooit voortbracht.

Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', 'Pompen' en 'De Manier', en ook het derde album Crane III behaalde de gouden status. Kraantje Pappie is tevens enige persoon ter wereld die een samenwerking met Jan Smit deed opvolgen door een mixtapeserie getiteld Guardian Of The Real Shit (2015).

De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval staat naast zijn muziek bekend als de meest sympathieke stunter van de Nederlandse showbizz. In 2016 won hij Expeditie Robinson op 10 kandidaten na. Ook runt Kraan een eigen muzieklabel en boekingsbedrijf. Het maakt het des te indrukwekkender dat hij tijd overhoudt zich met overtuiging te profileren als knapste bekende Nederlander met een tattooeage van rockgitaarlegende Slash op de bovenarm.

Nena
19:30 - 20:45

Nena, de duitse zangeres, actrice, presentatrice, songwriter en (kinderboeken)schrijfster is ondanks een aantal grote internationale successen toch voornamelijk in Duitsland razend populair. Inmiddels is ze oma en de 50 jaar al gepasseerd, maar treedt weer regelmatig op. Er zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen albums van haar verkocht.

De meest bekende nummers waren: "Leuchtturm", "Kino", "Fragezeichen", "Irgentwie, irgentwo, irgentwann", "Feuer und flamme", "Haus der drei sonne" en "Engel der nacht ". Totaal werden er 20 singles en 6 albums door de band Nena uitgebracht.

CHEF’SPECIAL
21:15 - 22:15

Na optredens in de Madison Square Garden en het wereldberoemde Red Rocks amfitheater (VS) als supportact van Twenty One Pilots en een triomftocht langs (inter-)nationale festivals (o.a. Pinkpop, Lowlands en Sziget), lag afgelopen oktober ook de Ziggo Dome aan de voeten van CHEF’SPECIAL.

Met hun nieuwe album ‘Amigo’ zette de Haarlemse band de uitverkochte zaal helemaal op zijn kop. Na dit absolute hoogtepunt kijken de Cheffies er naar uit deze energie weer mee te nemen het land in! De clubtour verkocht ook weer razendsnel uit. Nu zijn de andere grotere festivals aan de beurt! Met invloeden van pop, rap, rock, reggae en elektro spat de energie van het podium af. Welkom Chef'Special in ons park!

Anouk
22:45 - 23:45

Hieperdepiep! Nederland's bekendste en populairste rockzangeres eindelijk naar ParkCity Live!. We waren er al jaren mee bezig en nu is het dan eindelijk gewoon ' f*cking' gelukt. Zo blij als een klein kind, dat zijn we. Behoeft dit dus verder nog enige introductie?

Neen...laten we het maar gewoon over ons heen komen op zaterdag 30 juni. Anouk rocks en ParkCity Live laat zien dat we het meest fanatiekste publiek zijn van Nederland...

Stabbing Sisters
12:00 - 12:30

The Stabbing Sisters bestaat uit de zusjes Zoë en Eva Kroezen.
Met Eva op zang en gitaar en Zoë op zang brengen ze moderne covers in hun eigen stijl.
Met deze nummers proberen ze je in je hart te raken.

Maar laat je niet afschrikken door onze naam, want we zijn best lief hoor!

Scobra
13:15 - 13:45

SCOBRA is een band die 2 werelden van muziek laat samensmelten. Je hoort de Braziliaanse klanken samen met de traditionele Schotse doedelzakmuziek. Iets unieks dat je niet snel vergeet en lang blijft naklinken. Met de juiste uitstraling samen met traditionele instrumenten maakt deze kleine groep enthousiaste muzikanten muziek met passie.

Laat je verrassen: SCOBRA "Two worlds one sound".

Ernest Peters
14:45 - 15:15

Na jaren met de formatie Flabby Chin op diverse festivals en podia te hebben gestaan, waaronder het Booch?-festival en eerste Park City Live-festival in 2010, nam Ernest tussen 2012 en 2014 zijn eerste soloplaat op, getiteld “Holes In My Mind”. Deze presenteerde hij eind 2014 in de Nieuwe Nor te Heerlen. Eind 2017 presenteerde hij tijdens Holy Moly zijn tweede soloplaat getiteld “My Life, Part One”, het eerste deel van een autobiografisch tweeluik in muziekvorm.

Het werk van Ernest laat zich omschrijven als een aanstekelijke mix van blues, rock en pop, waarin diversiteit hoog staat aangeschreven. Ernest wordt vergezeld door een band die onder andere bestaat uit zijn zoon Jop op gitaar, Dirk Janssen op drums, Richard Ritterbeeks op basgitaar en Bart Kockelmans op toetsen.

Raymond Clement
16:15 - 16:45

Raymond Clement (1974) is al jaren actief in het cabaret en theater circuit. Diverse voorstellingen van het cabaret duo “ Geradbraakt “ waar Clement deel van uit maakte, zijn uitgevoerd in het inmiddels legendarische Lexor Theater in Heerlen. Vele solovoorstellingen en 7 oudejaarsconferences in onder ander het Parkstad Limburg Theater zouden volgen.

Vele projecten, waaronder een aantal voorstellingen samen met Ivo Rosbeek en de lotgenoten vervolmaken de lijst. Clement werkt aan zijn oudejaarsconference 2018 onder de titel “ ’t Nut van ’t Algemein “ die op 30 december in Theater Kerkrade in premiere zal gaan. Clement schrijft wekelijks columns voor de Limburger en weas jaren columnist voor L1 radio en TV Limburg. Hij promoveerde recentelijk tot doctor humoris causa aan de Narrenuniversiteit Limburg.

Inhoud is niet voorgeschreven, onderwerpen te over. Actualiteit is een voorwaarde. Cabaret uit de regio. Scherp, vilein, maar altijd met het zelfde doel : Laten we lachen, bij voorkeur met onszelf.

Pedrito's Latin Kitchen
17:45 - 18:15

Swingen met de 8 mans latin jazz formatie Pedrito's Latin Kitchen. Het word heet in de tent!

Lola Marie
19:00 - 19:30

NOSTALGIA COMBO treedt op als backing group van LOLA MARIE bij haar optreden bij Park City Live.

Nostalgia Combo is, naast Germaine & Trio de Janeiro, een van de twee projecten waarin Germaine Sijstermans (klarinet), Wim Kleinen (contrabas/arrangeur), Frans Boon (accordeon) en Jo Dautzenberg (gitaar) zich specialiseerden op speciaal gearrangeerd vintage repertoire.

Bij de samenwerking met LOLA MARIE gaat het om onverslijtbare Duitse en Franse ‘klassiekers’ die volledig in stijl, semi-akoestisch, gebracht worden.

Company4U
20:45 - 21:15

Countrymuziek heeft veel invloeden van o.a. Rock, Blues, Pop, Jazz etc. Eigenlijk teveel om op te noemen. Country gaat vaak over de vrijheid en de liefde. Het is soms melancholisch maar ook vaak vrolijk en opzwepend.

Company4U geeft een kleine indruk van de countrymuziek met muziek van o.a. Johnny Cash, Willie Nelson en The Eagles.

Dr. Funk & Mr. Soul
22:15 - 22:45

Dr. Funk & Mr. Soul is een uniek muzikaal project van multi instrumentalist en Funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice Peters.


Ontstaan uit liefde voor Funk en Soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen, kiezen Dr. Funk & Mr. Soul de lekkerste Funk & Soul tracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren.

Swingend feestje gegarandeerd !

Lex Draait tot einde
23:45 - 00:15

Lex draait ouwe Leem tussen alle acts door. Verder presenteert hij het hele programma van de Cultuurstage!

Enrique Sanchez
12:00 - 13:00

Meer gegevens volgen.

Pim Umenzi
13:00 - 14:00

DJ/Producer Pim Umenzi, 17 jaar jong, is afkomstig uit ons eigen Parkcity.

Pim volgde 5 jaar lang drumles en deed vervolgens de muziek/producer opleiding bij EM Studios.
De druminvloeden gebruikt hij nu bij het produceren van ritmische en energieke muziek, waarmee hij je meeneemt in een groovy house vibe.

Vorig jaar was Pim finalist bij de landelijke DJ kampioenschappen.

Kryga Music
14:00 - 15:00

Relaxed geluid gecombineerd met gitaar, drum beats en unieke stemmen. Dat beschrijft de sound van dit Nederlands duo DJ Kryga het beste.

Close your eyes and feel the vibe

Gierige Gasten
15:00 - 16:00

Gierige Gasten staan online bekend om hun gierige, karige maar vooral hilarische pranks. Deze heren zijn de meest bekende ervaringsdeskundigen van Nederland. Al jaren domineren ze de trending charts op Youtube en draaien ze op Festivals in en om Nederland. Met een geweldige en unieke combi tussen HipHop en Nederlandse toppers, weten deze jongens elk grasveld om te toveren tot een festivalterrein.

Kim Kaey
16:00 - 17:00

Kim Kaey is één van de weinige vrouwelijke DJ’s in het Zuiden en wordt gezien als één van de nieuwe talenten op het gebied van house.

Haar deejaysets zijn vaak een frisse combinatie van zowel oude als nieuwe muziek, afgestemd op het publiek van de avond. Haar muzikale voorkeur ligt in de deephouse.

Tijdens haar optredens zet ze een deejayset neer waar je een puntje aan kunt zuigen! Kortom: een echte ear & eye catcher!

Jacin Trill
17:00 - 17:30

Jacin Trill is een Nederlandse rapper uit Hoorn, die in 2017 doorbrak met het nummer “Kspreyopjebitch”, een nummer dat de likes kreeg van artiesten als Ronnie Flex en Bokoesam. Een paar maanden later werd hij “101Barz Talent van de Maand”, een week nadat hij z'n debuut EP Happyland uitbracht met goede vriend en producer 808milli. Op Happyland staat onder andere het populaire nummer “Rozeswoesh”, de derde single van het project.

In December 2017 bracht Jacin samen met de Amerikaanse rapper Ugly God het nummer “Lettetznow” uit, wat zijn introductie in de Amerikaanse rapscene betekende.

JeBroer
17:30 - 18:00

Tim Kimman groeit op in Leiden en vormt met Keizer een duo. Boaz van de Beatz herkent zijn kwaliteiten en gaat met hem aan de slag. Het zorgt voor een bijdrage aan het album Alziend Oor en samenwerkingen met Mr Polska. Daarmee is hij te zien op verschillende festivals in Nederland, waaronder Paaspop en Noorderslag en natuurlijk ParkCity Live!

Elf11 is het album van Jebroer dat in 2016 verschijnt met daarop de single Kind Van De Duivel, waaraan ook DJ Paul Elstak meewerkt. In juni van 2017 werkt hij opnieuw samen met Elstak op Engeltje dat weet uit te groeien tot het grootste succes van Jebroer in de Top 40.

Billy The Kit
18:00 - 19:00

Billy The Kit’s core sound cannot be described with words, you simply need to hear it! The man’s uplifting record spinning is energetic, sexy and powerful with his characteristic BTK twist. He does no less than 250 performances a year and is one of the current top-artists in the Dutch party scene.

Moombahteam
19:00 - 20:00

Not just focusing on one style but telling a story and uniting the audience through his music is what makes erik groen a dj that lets you experience the real essence of music.

being a dj and producer for over 15 years, Erik has developed the skills to create distinctive rhythms and compose unique sounds. Working like a true professional, blowing away the crowd with his technically advanced dj skills, he is always aiming to ensure the highest possible quality.

influenced by genres like reggaeton, dancehall and house, Moombahteam brings you an energetic and danceable musical experience.

Deepend
20:00 - 21:00

Driven by a kaleidoscope of deeper house music elements, Dutch duo Deepend haven’t compromised a soul for their passionate sound and keep dance floors at a pace every music enthusiast desires. On their own path they ensure they are set apart from the dance music pool, floating upon their own genre and creating an epic sound they simply just want to share with the world. Beautifully colliding house roots with groovy, melodic and pop elements, music has created a studio crush for Bob and Falco with a poignant stage show to match. Warming crowds from Ushuaia and Pacha Ibiza to Belgium’s most renowned Tomorrowland, the uplifting reign from Amsterdam’s pair is second to none from the first track to the last.

Justin Mylo
21:00 - 22:00

Rising star Justin Mylo, real name Emilio Justin Behr, is only 21 years old and has played at some of the biggest known venues yet.

After dropping the three famous brothers – Bouncy Bob, Groovy George and Jumping Jack – no one ever doubted the talent of Justin Mylo. Since 2015, his summers are filled playing at the residential shows of Martin Garrix at Ushuaïa Ibiza.

Tony Junior
22:00 - 23:00

Tony is a scoundrel you gotta love. He's a Dutch musical prodigy known for his diva-like behavior on stage, worldwide appealing tunes and his antics on Dutch national TV. Of course it’s all about the music, but with Tony Junior you’ll get his charismatic presence as a pleasant bonus. For sure, the world isn’t big enough for this DJ. Prepare to be shocked.

POTATO VS MONTH2
23:00 - 00:00

Potato
This deejay got interested in house music when he bought his first techno/trance tape. After that he soon broadened his boundaries to real hardcore.

After 8 months of hard, sweaty work at newspaper rounds, he was able to buy his first set of spinning wheels at the age of 14. And that was the birth of deejay Potato. As a regular visitor of the legendary route 66, B-fifty two and Platte Zaol, he also was throwing little parties himself in several different clubs in the neighbourhood. He started to perform more frequently, with highlights of that time like Raving Nightmare (Entangled in Chaos), Reversed and several others.

One thing's for sure: Potato is the man who knows how to make the music into a story and simply knows what the crowd likes!

Month2
After a few years doing some B2B sets together under the name Day10 & Mario Modano. They’re now going for the harder approach! In this new chapter of their musical careers they will combine forces to bring you the biggest, hardest and sickest freestyle tracks. They definitely do NOT think inside the box.

Alle bovenstaande informatie is onder voorbehoud, tijden kunnen nog veranderen