Triggerfinger

Mainstage - Zondag 2 juli 2023

Het Belgische trio gebaseerd in Antwerpen (Ruben Block, zang en gitaar; Paul Van Bruystegem, bas; Mario Goossens, drums) heeft een solide reputatie opgebouwd in Europa, de VS en Canada als één van de hardste en scherpst geklede bands.

Met hun debuutalbum (2004), What Grabs Ya (2008), All This Dancing Around (2010) en By Absence of the Sun (2014) zijn ze een vaste waarde in de rock scene geworden (de laatste twee gingen platina en goud, respectievelijk). Hun onverwachte cover van de Lykke Li-song I Follow Rivers werd een grote hit in Europa in 2012 en ze werden uitgenodigd om voor The Rolling Stones te openen in 2013 en 2014.

Colossus was de eerste song waar de band met twee bas gitaren werkte. Block: “Het weglaten van de gitaar opende echt de groove, en de combinatie van twee bas gitaren was erg intrigerend, qua geluid. Het was zwaar, maar tegelijkertijd fris. Afbeeldingen en stukjes gesprekken schoten door mijn hoofd, als een collage, en over deze monumentale groove begon ik te zingen: ‘Colossus! Colossus!’ En zo bleef het.”