ParkCity Live blijft ook dit jaar een tweedaags festival

Het Heerlense festival ParkCity Live zal plaatsvinden op 1 en 2 juli 2023. Eerder had het festival een derde dag aangekondigd.

De beslissing om twee dagen te behouden is in goed overleg met alle betrokkenen genomen. Het festival wordt op een bruisende locatie georganiseerd, in stadspark Bekkerveld, midden in een woonomgeving. ParkCity Live en gemeente Heerlen hebben besloten dat er nu op deze locatie geen ruimte is voor een derde festivaldag. ‘’ParkCity Live doen we samen. We hebben goed geluisterd naar onze partners. Dit is voorlopig de beste beslissing voor iedereen’’ aldus festivaldirecteur Hans Paul Nieskens.

Vorig jaar ontving ParkCity Live nog een bedrag van 10.000 euro van de gemeente Heerlen ter stimulering voor de ontwikkeling van jong talent. Jordy Clemens, Wethouder Cultuur en Evenementen: ‘’Het festival staat hoog aangeschreven binnen ons cultuurbeleid in de stad. De locatie is uniek. Tegelijkertijd is de balans tussen leefbaarheid en levendigheid in de buurt ontzettend belangrijk. Daarom hebben we in goed overleg besloten om géén derde dag aan het festival toe te voegen. Momenteel wordt er gewerkt aan een mooi tweedaags programma. Hier kijken we enorm naar uit.’’

Programma 2023
De eerste artiesten worden aangekondigd in de week van 23 t/m 27 januari 2023. De kaartverkoop start zaterdagochtend 28 januari om 10:00 uur. ParkCity Live vindt plaats in het mooie stadspark Bekkerveld. Ieder jaar trekt het festival zo’n 35.000 bezoekers. De afgelopen 6 jaar was het festival binnen een uur uitverkocht. Naast reguliere bezoekers trekt het festival ook een zakelijke doelgroep aan. Gemiddeld komen er jaarlijks zo’n 3000 zakelijke ondernemers naar het festivalterrein om te genieten van de vele bands en artiesten en om te netwerken.