print deze pagina

Wat is ParkCity Live?

Samen

Alles komt samen op ParkCity Live. De beleving van muziek, het mysterie van kunst & cultuur, aandacht voor Young Talents en de verrassing van het onverwachte in één dynamisch openluchtfestival. Twee dagen vol avonturen en ontdekkingen, waar gevestigde namen, actuele trends, entertainment, het rijke popverleden of juist ondergrondse ontwikkelingen voorbij kunnen komen.


Afsluiter

Parkcity Live kan gezien worden als ‘de afsluiter van het popseizoen in Parkstad van alle populaire popzalen’. Succesvolle acts komen op PCL nog 1x voorbij, op 1 groot festival in 2 dagen. De beleving van elke festivalbezoeker, jong en oud, en de servicegerichtheid naar de bezoeker toe, staat centraal. In voorgaande jaren bezochten 8000 bezoekers per dag het festivalterrein en die kwamen uit heel Zuid-Limburg, de regio Aachen en de regio Belgisch Limburg.
Vanwege de diversiteit kan ParkCity Live ook gezien worden als een echt familiefestival. Er wordt voor alle leeftijden geprogrammeerd.

Het festival vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend voordat de schoolvakanties regio Zuid beginnen (deze datum verschuift jaarlijks) in het idyllische park van Bekkerveld (Heerlen) midden in de bewoonde wereld. Een unieke, sprekende locatie die sinds afgelopen edities wordt geprezen als één van de mooiere festivallocaties van Nederland.

De Rijksoverheid bepaalt de schoolvakantie periodes;
In 2017 is ParkCity Live in het weekend van 8 en 9 juli.
In 2018 is ParkCity Live in het weekend van 30 juni en 1 juli.


Plaats voor?

ParkCity Live maakt ruim plaats voor acts (nationale en internationale) op het gebied van pop, entertainment, stand-up-comedy, rock, dance , hiphop en theater. Talentontwikkeling krijgt speciale aandacht door een selectieve programmering en positionering van beginnende toptalenten uit de regio Zuid-Limburg, beginnend talent uit de Euregio (Duitsland en België), bekend nationaal en euregionaal talent en internationale topacts.


Groen, groener dan groen

Ook zal ParkCity Live, als eerste van alle Zuid-Limburgse festivals, volledig een start gaan maken voor groen en duurzaam ondernemen. Dit willen we realiseren door meer te doen aan het milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) dan de wet- en regelgeving verlangt.


Niet te duur

Prijzen van Parkcity Live zijn daarnaast lager dan het landelijke gemiddelde. We willen hierbij de toegankelijkheid voor veel bezoekers stimuleren en onze bijdrage voor de culturele ontwikkelingen in Zuid-Limburg vergroten.


Contact

Organisatie
Park at Work B.V.
p/a Groot Haasdal 27
6333 AV Schimmert

Festivaldirecteur
Hans Paul (HP) Nieskens

info@parkcitylive.nl